Ervaringen

 

 

 

Lees hier over de verschillende ervaringen die mensen in het Colombinehuis hebben opgedaan.

 

Wil je jouw verhaal hier ook tussen?

Neem dan contact met ons op!

Een week waren we een gewoon gezin

BIDDINGHUIZEN juli 2011 - Dankzij een sponsor kon de familie een weekje vakantie vieren in het Colombinehuis. Een kindje van het gezin krijgt dagelijkse zorg van het Specialistisch team Flevoland van Icare. ‘Voor één week waren we een „gewoon” gezin. Zonder blikken of vragen van anderen,’ aldus de moeder.

 

‘Deze familie heeft een hele zware tijd achter de rug en door een sponsor mochten we dit gezin een week vakantie aanbieden in het Colombinehuis,’ zegt Angelique van Burgsteden van het Specialistisch team Flevoland.

 

De moeder: ‘Mijn kinderen en ik hadden het genoegen een week op vakantie te gaan in het Colombinehuis. Na zeven jaar niet op vakantie te hebben gekund, konden we eindelijk weer eens onze koffers pakken.’

 

Bij aankomst in het Colombinehuis was het gezin blij verrast. ‘We hadden een complete woning met kitchenette en alles was keurig schoon en geordend. Terwijl de kinderen het terrein verkenden, pakte ik de koffers uit en deelde de kamers in.’

 

De rest van de vakantie zat boordevol vermaak voor ouders en kinderen. Het kon niet op, stelt de moeder. ‘Er werd geknutseld, er was een kampvuur, een skelteroptocht, verkleedpartijen en modeshows. De kinderen deden mee aan een stoelendans, er was een rolstoelendans. We konden broodjes en koekjes bakken en een zeiltocht maken op de Colombineboot. De vakantie was één groot feest. Ontbijt, lunch en diner waren uitstekend verzorgd.’ Het mooiste van alles was, zo zegt de moeder, dat de zorgkinderen en hun broertjes en zusjes allemaal gelijk waren. ‘Voor één week waren we een „gewoon” gezin. Zonder blikken of vragen van anderen.’ Helaas komt aan alles een eind, dus ook aan de vakantie, stelt de moeder. Maar ‘we vonden het een eer dat we deze vakantie aangeboden hebben gekregen’. ‘Ook hebben we er een paar leuke contacten aan overgehouden en een heerlijke vakantie gehad met gouden herinneringen.’

Op avontuur in het Colombinehuis

Mijn kinderen en ik hadden het genoegen een uitnodiging te mogen ontvangen om een week op vakantie te komen in het Colombinehuis! Na 7 jaar niet op vakantie te hebben gekund konden we eindelijk weer eens onze koffers pakken! Heel spannend natuurlijk.

 

Een wereldreis in Nederland!

Eenmaal daar aangekomen werden we prettig ontvangen en werden we naar onze woning gebracht. Brazilië was voor ons gekozen. Leuk, leuk, leuk! Altijd al eens naartoe willen gaan. Complete woning met kitchenette en alles was keurig schoon en geordend. Dat is nog eens een goed begin van een vakantie. Terwijl de kinderen het terrein verkenden, pakte ik de koffers uit en deelde de kamers in. Het vakantiepark biedt plek voor 8 gezinnen dus toen alle gezinnen waren gearriveerd deden we met elkaar een leuk kennismakingsspel om zo het ijs te breken. Na het eten gingen alle kinderen een speurtocht houden om zo met alle faciliteiten kennis te maken en kregen de ouders alle informatie te horen wat het Colombinehuis kon bieden. De rest van de vakantie zat boordevol vermaak voor ouders en kinderen! Er werd geknutseld, kampvuur, skelteroptocht, verkleedpartijen en modeshows. Van stoelendans tot rolstoelendans. Broodjes en koekjes gebakken en een echte zeiltocht op de Colombineboot. Er werd één groot feest van de vakantie gemaakt! Ook ontbijt, lunch en diner werd uitstekend verzorgd.Het mooiste van alles was dat de ‘zorgkinderen’ en broertjes en zusjes op dat moment allemaal gelijk waren! Voor één week waren we allemaal een ‘gewoon’ gezin. Zonder blikken of vragen van anderen. Dat maakte de band tussen ouders ook erg bijzonder! De week was dan ook zo weer om.

Helaas komt aan alles een eind, zo ook aan deze vakantie. We hebben er een paar leuke contacten aan overgehouden en een heerlijke vakantie gehad met gouden herinneringen..

Ervaringen van gezinnen

'We hebben het hier reuze naar onze zin gehad. De kinderen hebben zich hier uitstekend vermaakt en willen dus ook niet naar huis, maar helaas aan alles komt een eind. Bedankt! "

 

"We hebben voor het eerst in lange tijd genoten van de vakantie met het hele gezin."

 

"De kinderen vinden het geweldig en hebben hier lang naar uitgekeken. Er wordt zoveel georganiseerd, onze dochter wil hier ook niets van missen. Ook hebben we een leuke groep. Mensen komen van alle streken van het land. Erg leuk zo'n grote familie."

 

 

 

"'Zon, zee en strand.
Ieder huisje is een land.
Alle mensen groot of klein,
vinden het Colombinehuis
heel erg fijn..."

 

 

Het Colombinehuis een thuis

Het Colombinehuis

 hier voel ik me thuis

 actie-reactie

 kindergelach

 iedere dag

 

Mijn hart voelt

samen te zijn met het zelfde doel

alle families hebben een strubbeling

 kind met een ziekte of beperking

maar hier gaan we op in het vakantie gevoel

 

Mijn neus ruikt eten

uit andere landen

mijn ogen zien huisjes ingericht met stijl

kunst aan de verschillende wanden

 

Mijn tong proeft eten met zorg bereid

taak ontlasting door de verschillende handen

ontspanning

 respect voor elkaar

soms is het even zwaar

 dit te kunnen uiten voelt als

een bevrijding

 

Het meer

 omringt door een groen woud

ontspanning en recreatie

voor jong en oud.

 

Elke dag de dieren te kunnen voeren

fietsen door het bos

 de kinderen spelen buiten.

 even gaan we los

 

10 dagen zijn zo voorbij

en dan besluiten we

de volgende keer

 zijn we er weer bij.

 

Danielle Zaad

Geschreven tijdens de bonte avond van het Colombinehuis

Colombinehuis

Er is een plek op de wereld

waar je van houdt.

Een stip op de kaart

met een randje van goud.

Een plek waar je speelt,

en waar je van weet

dat je alles wat minder is

even vergeet.

 

Er is een plek op de wereld,

en ook nog vlakbij

waar alles oke is

en iedereen blij.

Een plek waar je telt,

waar je doet wat je wil.

De wereld draait door

maar staat hier even stil.

 

Er is een plek op de wereld,

één uit een miljard.

Waar iedereen denkt,

werkt en helpt met zijn hart.

Een plek waar je lacht.

Waar de boel is versierd.

Waar het leven weer even

gewoon wordt gevierd.

 

Een plek op de wereld

met plaats voor plezier.

En die plek op de wereld,

die plek die is hier...

 

Marian van Gog

Stadsdichter Lelystad

11 januari 2009