Gastenboek

Het Huis wilde er voor iedereen zijn, ongeacht de draagkracht en bood zowel gezinnen als groepen een bijzondere vakantieplek. Om dit te realiseren werd dankbaar gebruik gemaakt van financiële steun van particulieren, bedrijven en overige organisaties. Door deze bijdrage was het lange tijd mogelijk om de kosten van het verblijf van een zorgkind (en zijn familie) zo laag mogelijk te houden.

 

Tijdens de schoolvakanties werden gezinnen ontvangen op basis van volpension. Het grote team aan vrijwilligers verzorgde alle maaltijden van ontbijt tot diner. Daarnaast was er voor elke bezoeker een divers en creatief activiteitenprogramma. Van Hollandse spelen tot bingoavonden en gezamenlijk broodbakken tot een plasticzakkenmodeshow. Bij alle activiteiten werd altijd rekening gehouden met de beperkingen van kinderen en naar oplossingen gezocht, zodat iedereen altijd mee kon doen.

 

In de overige weekenden bood het Huis plek aan onder andere speciaal onderwijs organisaties en/of patiëntenverenigingen. Niet alleen Nederlands groepen, maar ook internationale uitwisselingsprojecten hebben in het Huis plaatsgevonden. Samen met mensen die in dezelfde situatie zitten een weekend lang je ervaringen uitwisselen en bovendien tussendoor heerlijk ontspannen. Ook aan de groepen werd desgewenst een activiteitenprogramma aangeboden. Organisaties die onder andere het Huis bezocht hebben zijn: Mytylscholen, Vereniging Spierziekten Nederland en het Epilepsiefonds.

 

Om alle activiteiten mogelijk te maken, maakte het Huis gebruik van een groot bestand aan vrijwilligers en stagiaires die allen het Huis een warm hart toe dragen en hun steentje willen bijdragen aan de maatschappij.

Bij deze nodigen wij jou uit om een berichtje in het gastenboek achter te laten en jouw ervaringen in het Colombinehuis met ons te delen.

Commentaren: 0